Adatkezelési (GDPR) tájékoztató

a gyorsszolgalat.hu weboldal látogatói számára

 

1. Tájékoztatónk célja 

Ezzel a tájékoztatóval informálni és egyúttal biztosítani kívánjuk weboldalunk látogatóit arról, hogy a honlap működtetése és üzemeltetése során maximálisan betartjuk az Európai Parlament és Tanács 2016/679 sz. rendeletében (GDPR), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. magyarországi törvényben (Infotörvény) foglalt szigorú rendelkezéseket, amelyek a természetes személyek személyes adatainak kezeléséről és védelméről szólnak.

Tájékozatónkban bemutatjuk, hogy a weboldal, illetve annak tulajdonosa, üzemeltetője, adatkezelője hogyan gyűjt, tárol és kezel személyes adatokat, illetve miképpen biztosítjuk az Érintettek számára a személyes adataikkal kapcsolatban az uniós és hazai jogszabályokban meghatározott önrendelkezési jogokat.

2. A weboldal url-címe: http://www.gyorsszolgalat.hu/

3. Tulajdonos, adatkezelő, üzemeltető

A weboldal tulajdonosa:

Cégnév
: TISZTA VÍZ Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-715040
Adószám: 13022718-2-43
Székhely: 1184 Budapest, Kubinyi Imre u. 9.

Adatkezelésért felelős szervezet: TISZTA VÍZ Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft.
Adatkezelésért felelős szervezet vezetője: Rácz Zsuzsanna Mária ügyvezető
Telefon: +36 30 5 200 600
E-mail: gyorsszolgalat (kukac) gmail.com

Tárhelyszolgáltató:

Webhold Internet Bt. (WordPress Tárhely)
Cégjegyzékszám: 13-06-063030
Adószám: 22581965-2-13
Tel.: +36 20  381 4891
E-mail: info (kukac) wp-tarhely.hu
http://wp-tarhely.hu

Program- és tartalomkarbantartás:

Név: Lovászi József
E-mail: lovaszi (kukac) invitel.hu
Telefon: +36 30 938 7561
http://vevoszerzo-weboldalak.hu

4. Weboldalunk célja

  • a TISZTA VÍZ Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. duguláselhárító, csatornatisztító, vízszivattyúzó gyorsszolgálati tevékenységének bemutatása az érdeklődők és potenciális megrendelők számára
  • meglévő ügyfeleink online tájékoztatása, kapcsolatfelvételi lehetőség nyújtása a potenciális megrendelők számára
  • új ügyfelek szerzése
  • a tevékenységünkkel kapcsolatos közérdekű információk online nyilvánosságának biztosítása

5. GDPR alapfogalmak

Felhasználó: az a természetes személy, aki a weboldalt megtekinti (Látogató), illetve a weboldal valamilyen szolgáltatásának igénybe vétele céljából személyes adatait megadja (Felhasználó).

Érintett: az a természetes személy, akinek a személyes adatait a weboldal bekéri, rögzíti, tárolja, kezeli és felhasználja.

Személyes adat: minden olyan információ és adat, ami alapján az érintett természetes személy közvetlenül vagy közvetett módon azonosíthatóvá válik.

Adatkezelés: a személyes adatokkal végzett műveletek összessége, így például az adatok gyűjtése, rögzítése, tárolása, felhasználása, továbbítása, törlése.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely önállóan vagy másokkal együtt az adatkezelés módjára és eszközeire vonatkozó döntéseket meghozza, végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely az Adatkezelő által átadott személyes adatokat az Adatkezelő által meghatározott módon feldolgozza és a megadott célra felhasználja.

Adatkezelési incidens: az adatvédelmi biztonság olyan sérülése, amely a gyűjtött, tárolt, kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisülését, használhatatlanná tételét, vagy az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést és jogosulatlan felhasználását, közzétételét eredményezi

6. Milyen adatokat gyűjt a weboldalunk és milyen célból?

6.1 Anonim adatgyűjtés a weboldal megtekintésekor

Weboldalunk publikus tartalma bárki által szabadon megtekinthető. A megtekintéséhez a látogatóktól semmilyen személyes adatot nem kérünk.

Ugyanakkor – mint minden weboldal -, a miénk is használ apró technikai kódokat (angolul cookie-kat, magyarul sütiket), amelyek az oldalak megtekintésekor rövidebb-hosszabb időre a látogató böngészésre használt eszközén (számítógép, mobil eszköz) és a webszerveren mentésre kerülnek.

a) Cookie-k (sütik) használata

A sütik részben technikai, részben forgalomstatisztikai feladatokat látnak el. Alkalmazásuk során a látogatók személyének azonosítására alkalmas információk nem keletkeznek, és bizonyos idő múlva automatikusan törlődnek. 

Weboldalunk alsó részén megjelenő információs sáv segítségével valamennyi látogatónk figyelmét már az elsőként megtekintett oldalon felhívjuk a sütik használatára, kérve a cookie-k használatához a hozzájárulásukat, vagy lehetővé téve, hogy (az adott látogatásra vonatkozóan) a süti-használatot letiltsák.

Emellett minden látogatónak megvan a lehetősége arra, hogy a saját böngészőjében a sütik használatára globális – az összes meglátogatott weboldalra érvényes – tiltást állítson be. Böngészője ez esetben egyetlen weboldalról sem fogad és nem tárol sütiket.

A cokkiehasználat engedélyezése vagy tiltása ily módon kifejezetten a látogatók, felhasználók kezében van. Az engedélyezést vagy tiltást, valamint a látogató gépére korábban bekerült sütik törlését saját böngészőjében minden látogató maga tudja beállítani.

A sütik (cookie-k) szerepéről, jóváhagyásuk vagy letiltásuk módjáról és következményeiről az alábbi oldalon nyújtunk részletes tájékoztatást:

gyorsszolgalat.hu/cookie-suti-tajekoztato/

b) Más webhelyekről származó beágyazott tartalmak megtekintése

Előfordulhat, hogy a weboldalunkon elérhető tartalom néhány eleme külső forrásból – más webhelyről – származik (pl. beágyazott Youtube-videó, Facebook-bejegyzés, cikk, kép stb.).

Ezek a beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha a látogató megtekintette volna azt a honlapot, ahol a beágyazott elem eredeti formájában található.

A forrásként használt weboldalak nagy valószínűséggel gyűjtenek statisztikai adatokat ennek a tartalomnak a megtekintéséről, amihez sütiket vagy harmadik féltől (pl. a Google-tól) származó követőkódot használnak, abból a célból, hogy adatokat nyerjenek a beágyazott tartalommal kapcsolatos látogatói érdeklődésről, a megtekintések számáról, gyakoriságról.

A külső forrás által végzett statisztikai adatgyűjtésért és a cookie-val, követőkóddal nyert adatok jogszabályoknak megfelelő kezeléséért ilyen esetben az eredeti forráshely üzemeltetője a felelős. A keletkező statisztikai adatok a weboldalunkat megtekintő látogatók személyének beazonosítására nem alkalmasak.

c) Webanalitikai eszközök

Weboldalunk forgalomelemzés céljából hivatalos Google analitikai eszközökkel statisztikai adatokat, illetve a weboldal működésére vonatkozó technikai információkat gyűjt.

Ezek nem gyűjtenek személyes adatot, csupán név nélküli statisztikát adnak a látogatók földrajzi megoszlásáról és érdeklődéséről, a keresett kulcsszavakról, megtekintett oldalakról, valamint a látogatói viselkedésről, pl. a visszatérő látogatók arányáról, a weboldalon töltött időről stb.

Weboldalunk a következő Google eszközöket használja:

Google Analytics

A Google Analytics a weboldal látogatottságáról készít statisztikai jelentéseket. Segít a forgalom elemzésében, ezáltal a weboldal fejlesztésében és optimalizálásában. Megmutatja, hogy a látogatók milyen keresőszavak segítségével találtak rá a weboldalra, milyen földrajzi területről érkeztek, mennyi időt töltöttek a weboldalon, mi iránt érdeklődtek leginkább. A Google Analytics a látogatók személyének azonosításához szükséges adatokat nem gyűjt. Bővebb információ: https://www.webma.hu

Google Search Consol

A Google Search Consol – (korábbi nevén Google Webmaster Tools – a webmesterek munkaeszköze. Segítségével megtudható, hogy hány oldalt tart nyilván a Google az index-állományában, hogyan szerepel a honlap a Google találati listáin, vannak-e programozási hibák a weboldalon, mit kell tenni a honlap keresőre optimalizáláshoz és a weboldal sikeres működéséhez. Személyes adatokat nem gyűjt.
Bővebb információ:  https://rotisoft.hu,  https://www.reelweb.hu

d) Online marketing eszközök 

Google Ads (korábbi nevén: AdWords) hirdetések

A Google Ads a Google keresőre épülő online hirdetési rendszer. Segítségével a vállalkozások, kereskedők, szolgáltatók könnyebben érhetik el a Google keresőben azokat az érdeklődőket, akik éppen az általuk kínált terméket vagy szolgáltatást keresik. A hirdetők szöveges hirdetései a Google keresőben jelennek meg, képes banner-hirdetései pedig olyan weboldalak felületén, amelyeknek a tulajdonosai a saját weboldalukon Google hirdetések megjelenítését vállalják a Google céggel kötött megállapodás keretében. Ahhoz, hogy a hirdetők a Interneten „megtalálják” a maguk célközönségét, a Google által gyűjtött technikai és statisztikai adatok nyújtanak segítséget.

A Google Ads rendszert használó hirdetők a saját weboldalukat, webshopjukat megtekintő érdeklődőkkel kapcsolatban két fajta Google követőkódot helyezhetnek el saját weboldaluk forráskódjában.

Remarketing követőkód

Ez a követőkód speciális emlékeztető cookie-t (sütit) helyez el az érdeklődő számítógépén és a Google szerverén, amikor egy látogató Google Ads hirdetésre kattintva tekinti meg a remarketing kódot használó hirdető weboldalát.

A cookie (süti) személyes adatot nem tartalmaz, csupán a látogató számítógépét vagy mobileszközét jelöli meg, és később ez alapján jelenít meg az illetőnek a hirdető weboldalán korábban látott termékkel, szolgáltatással kapcsolatos képes bannerhirdetést más weboldalakon. A remarketing kód teszi lehetővé, hogy az ezt a lehetőséget használó hirdetők az érdeklődőiket bannerhirdetéssel – termék- vagy szolgáltatásajánlatukkal – később is „megtalálják” az Interneten.

A mi weboldalunk is használ Google remarketing követőkódot, mivel szolgáltatásainkat  Google hirdetések segítségével is ajánljuk az érdeklődőknek.

Konverziószámláló kód

A Google konverziószámláló kódja arra szolgál, hogy Google hirdetési rendszert használó webshopok ennek segítségével számlálni tudják, hány online megrendelést kaptak a hirdetéseiknek köszönhetően, és ez alapján optimalizálni tudják a hirdetések hatékonyságát.

A mi weboldalunkon nincs online rendelés, ezért nem használunk Google konverziószámláló kódot.

6.2 Személyes adatok gyűjtése és kezelése

A legtöbb weboldal általában a következő módokon gyűjt személyes adatokat:

a) Felhasználói regisztráció

Weboldalunk a közönség köréből nem gyűjt olyan regisztrációt, amihez személyes felhasználói adatokat kellene megadni (pl. hírlevélre való feliratkozás).

b) Hozzászólás, komment

Weboldalunkon hozzászólás, komment írása nincs engedélyezve, így ehhez kapcsolódó személyes adatok gyűjtése sem történik (pl. a hozzászólók neve, e-mail címe).

c) Kapcsolati űrlap

Weboldalunkon nem használunk kapcsolati űrlapot, ami személyes adatokat kérne be.

7. Megosztjuk-e valakivel az Érintettek személyes adatait?

Tekintettel arra, hogy weboldalunkon személyes adatok bekérésére szolgáló alkalmazás (hírlevél-feliratkozás, kapcsolati űrlap, komment űrlap stb.) egyáltalán nincs, a weboldal látogatóitól semmilyen személyes adatot nem gyűjtünk, így ilyen adatok megosztása sem történik.

8. Mennyi ideig őrizzük a személyes adatokat?

Személyes adatokat a weboldalunk nem gyűjt, nem tárol, így őrzésről sincs szó.

9. Hogyan védjük a keletkező adatokat?

A WordPress Tárhely szolgáltató gondoskodik a webszerver magas technikai színvonalú, folyamatos védelméről. A legkorszerűbb informatikai eszközöket és biztonsági rendszereket alkalmazza annak érdekében, hogy a webszerveren lévő adatokhoz és tartalomhoz az illetéktelen hozzáférést megakadályozza.

Az Adatkezelő – amennyiben valamilyen okból, például illetékes hatóság (rendőrség, bíróság) kérésére bizonyos adatok elektronikus úton történő továbbítása válik szükségessé –, az adatállomány titkosításával gondoskodik a továbbított adatok védelméről.

10. Végzünk-e automatizált adatkezelést, feldolgozást vagy profilalkotást?

A weboldal forgalmáról statisztikai adatokat gyűjtő Google analitikai eszközei (Analytics, Search Consol) és a cookie-kat használó hirdetési eszköz (Google Ads) által gyűjtött – a látogatók személyének azonosítására alkalmatlan – információkat a Google cég szerverei gyűjtik, tárolják és őrzik – a Google cég által az Interneten közzétett, szigorú biztonsági elveknek és rendszabályoknak megfelelően: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

A Google által rendelkezésünkre bocsátott statisztikai adatokból semmilyen automatikus profilalkotást nem végzünk.

11. Továbbítjuk-e valahová az adatokat?

Az adatokat semmilyen külső adatfeldolgozónak vagy egyéb harmadik személynek nem továbbítjuk.

12. Milyen jogokkal rendelkezik az Érintett a személyes adataival kapcsolatban?

Az EU GDPR rendelete értelmében az Érintett az Adatkezelőtől bármikor

  • kérhet tájékoztatást a tárolt személyes adatainak tartalmáról, felhasználásának és kezelésének módjáról
  • kérheti adatainak helyesbítését
  • kérheti adatainak törlését vagy az adatkezelés és felhasználás korlátozását
  • tiltakozást jelenthet be adatainak kezelésével kapcsolatban
  • rendelkezhet korábbi adatkezelési hozzájárulásának visszavonásáról

Mivel weboldalunk esetében személyes adatkezelés nem történik, Érintettek sincsenek, a GDPR rendelet erről szóló pontja weboldalunkra nem vonatkozik.

13. Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben weboldalunk látogatói közül bárkinek adatkezeléssel kapcsolatos kétsége, kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze azt levélben, email-ben vagy telefonon az adatkezelésért felelős szervezet vezetőjének az alábbi elérhetőségen:

Adatkezelésért felelős szervezet: TISZTA VÍZ Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft.
Adatkezelésért felelős szervezet vezetője: Rácz Zsuzsanna Mária ügyvezető
Telefon: +36 30 5 200 600
E-mail: gyorsszolgalat (kukac) gmail.com

Amennyiben bárki úgy érzi, hogy weboldalunk megsértette személyes adatainak védelméhez fűződő jogait, Adatkezelőtől kérheti a helyzet kivizsgálását és a kifogásolt gyakorlat megszüntetését.

Ha ez nem vezet eredményre, vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) címzett bejelentéssel, hivatkozva arra, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelme keletkezett, vagy fennáll annak közvetlen veszélye.

A NAIH elérhetősége:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Honlap: http://www.naih.hu

Személyes adatai kezelésével összefüggő jogainak megsértése, illetve tiltakozásának jogtalan elutasítása esetén az Érintett bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el, a per elbírálása a Törvényszék hatáskörébe tartozik.

Budapest, 2018. május 20.

TISZTA VÍZ Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft.